ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ МАССУМ 2022 ГОДИНА

СУГС „ШАИП ЈУСУФ“ – СКОПЈЕ СО МНОГУ НАГРАДИ НА РЕПУБЛИЧКИТЕ НАТПРЕВАРИ – ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ МАССУМ 2022 ГОДИНА: 1 МЕСТО НАЈДОБАР ШТАНД 1 МЕСТО НАЈДОБАР МАРКЕТИНГ ПЛАН 2 МЕСТО НАЈДОБРА ДРАМСКА ПРЕТСТАВА 3 МЕСТО НАЈДОБРА МОДНА РЕВИЈАВо конкуренција со средните стручни училишта од нашата држава нашето училиште достигна врвни резултати.Честитки до: Тимот за маркетинг план ,, […]

Богатство и гордост!

Богатство и гордост! Тимот на СУГС„Шаип Јусуф“ – Утре со резултати од републичките натпревари за средни стручни училишта, за денес толку. Образовно Рандеву МАССУМ 2022 година.

ПРОЕКТ: ПРЕДИЗВИК ЗА МЛАДИ ИСТРАЖУВАЧИ

УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАЊЕ НА ПРОЕКТОТ: ПРЕДИЗВИК ЗА МЛАДИ ИСТРАЖУВАЧИ #4- ЗЕЛЕНИ ПРОЕКТИ – Финансиран од Фондот за иновации и технолошки развој.МИКРОБИОЛОШКИ ТЕСТИРАЊА И АНАЛИЗИ.Учениците се вклучија во активности за тестирање на Микробиолошката чистота на водата за пиење во училиштето, со акцент на микроорганизмите како дел од екосистемот на водата. Примероци од водата за пиење во училиштето […]

Одбележувањето на Меѓународниот ден на Ромите

По повод одбележувањето на Меѓународниот ден на Ромите, директорот на училиштето се сретна со амбасадорот на Република Индија во Република Северна Македонија, со седиште во Софија Г-дин. Санџај Рана.Исто така, во текот на вчерашниот ден, ученици претставници од нашето училиште во соработка со Средното училиште „Ѓорче Петров“ – Кавадарци и Библиотеката „Феткин“ – Кавадарци одржаа […]

Bahtalo o maskarthemutno dive e Romengoro!

Bahtalo o maskarthemutno dive e Romengoro!Ја имаме честа како училиште кое што претставува пример за развој и придонес кон развој на образованието, но и како училиште кое го носи името на еден од дејците на ромскиот идентитет и култура да упатиме честитка на овој ден. Со мотив и верба во она што го работиме и […]

Договор за соработка со КОНСАЛТИНГ ИНТЕР ГРУП

СУГС „Шаип Јусуф“ – Скопје склучи договор за соработка со КОНСАЛТИНГ ИНТЕР ГРУП – Друштво за консултантски услуги, наменет за процесот на учење преку работа кај работодавач, феријална практика, гостински предавања и идни развојни проекти за вработување и ангажирање на нашите ученици од профилот: БИЗНИС АДМИНИСТРАТОР од економско-правната и трговска струка.КОНСАЛТИНГ ИНТЕР ГРУП е консултантска […]

Денот на екологијата

Активности по повод ДЕНОТ НА ЕКОЛОГИЈАТА во нашето училиште. Благодарност до ЕКО-тимот на училиштето, ученичката заедница и вклучените ученици и колеги во денешните активности.

Општински натпревар по англиски јазик

На 19.03.2022 се одржа општинскиот натпревар по англиски јазик организиран од ЕЛТАМ (Здружение на наставници по англиски јазик на Македонија) на кој учество зедоа голем број ученици од скопските средни училишта. УЧЕНИКОТ ВАЛЕНТИНО ШАЌИРИ ГО ОСВОИ ВТОРОТО МЕСТО со 82 бода од вкупно 100 и се пласира на регионалниот натпревар. Честитки за ученикот и менторот […]