Ученичка заедница

ЧЕНИЧКАТА ЗАЕДНИЦА на нашето училиште е пласирана во тесна конкуренцијата за избор на најдобрите ТРИ ученички заедници од средните училиште во нашата држава организирано од фондацијата Конрад Аденауер. Им посакуваме среќа на нашите ученици и претставници во натпреварувањето и докажувањето за најактивна и највклучена ученичка заедница во одлучувањето и функционирањето на училиштето. Исто така, благодарност […]

Проект „Развој на култура на мир и превенција на насилство, како основни вредности во образовниот систем во РСМ”

Завршен настан во рамки на проектот „Развој на култура на мир и превенција на насилство, како основни вредности во образовниот систем во Република Северна Македонија”. Учениците од СУГС Шаип Јусуф-Скопје учествуваа на симулацијата на судење -Кривична постапка од областа на малолетничката деликвенција.Воедно изразуваме благодарност до другите вклучени средни училишта и до Министерство за образование и […]

Патрон празник на СУГС „Шаип Јусуф“ – Скопје

Во прилог е одбележувањето на нашиот патрон празник – Уживајте за сите кои што пропуштивте.Уште еднаш, благодарност до нашите колеги и ученици кои во време на здравствена криза (пандемија) несебично и посветено организираа ваков настан.

ПРОСЛАВАТА НА НАШИОТ ПАТРОН ПРАЗНИК

Почитувани ве покануваме сите од 19ч да го проследите директниот пренос од вечерашната прослава на нашиот патрон празник. А, исто така ги објавуваме и наградените ученици по објавените конкурси:Најдобар есеј на тема: „Лажни вести насекаде околу нас“1 место – Мелиса Мамуд2 место – Александра Кириловска и Џенифер Хајдар3 место – Рахман Керим и Ресмија МемедНајдобар […]

Конкурс

Почитувани, нашето училиште СУГС „Шаип Јусуф“ – Шуто Оризари ги објавува конкурсите за најдобар наставник, ликовна творба и литературна творба (за ученици). Рокот за пријавување е до 01.02.2022

ОСТВАРЕНА И ИДЕЈАТА – ЛАБОРАТОРИЈА ЗА ХЕМИСКИ И ФИЗИЧКИ ИСПИТУВАЊА ВО НАШЕТО УЧИЛИШТЕ

На крајот од 2021 година, можеме да се пофалиме со една од најубавите лаборатории од средните училишта во нашата држава. Лабораторијата располага со современи нагледни средства и помагала од областа на хемијата, физиката, биологијата, како и со современи заштитни средства при работа. Опремена според најсовремените стандарди и прилагодена за потребите на наставната програма пред се […]

Збогатен книжевен фонд

Училишната библиотека на нашето училиште се збогати со дополнителен број на наслови потребни за реализација на предметите: македонски јазик и литература, право, економија, менаџмент, бизнис, медицина и др. На ваков начин го збогатуваме книжевниот фонд на нашата библиотека и создаваме подобри услови за едукација за нашите ученици.

Јавна трибина на тема „Родово-базирано насилство“

Денес во СУГС„Шаип Јусуф“ се одржа Јавна трибина на тема „Родово-базирано насилство“ во рамки на проектот „Таа може: стекнување вештини за економска независност” кој е финансиран од Германската фондација „Weltgebetstag“.  Учество земаа ученици од 3та година, Претставник од Центарот за стручно образование, Претставник од МВР сектор за превенција, Педагогот од училиштето и Претставници од ЦСИ […]

Реализација на учење преку работа, практична настава и феријална практика

Во текот на вчерашниот и денешниот ден (23 и 24 ноември) нашето училиште организираше работна средба со работодавачите од приватниот и од јавниот сектор. Тема на средбата беше „Реализација на учење преку работа, практична настава и феријална практика“. Ги решивме сите дилеми и прашања, обновивме меморандуми и креиравме план за реализација на практичното обучување во […]