Доделување на дипломи за матуранти

Доделување на дипломи за матурантите од тригодишно и четиригодишно средно стручно образование. Настан организиран од менаџментот на училиштето во соработка со класните раководители. УЧЕНИЦИ ЧЕСТИТКИ, МНОГУ УСПЕСИ И СРЕЌА ВО ИДНИНА! СО СРЕЌА И СО ЛЕСНО НА ФАКУЛТЕТ ИЛИ НА ВАШИТЕ ПРВИ РАБОТНИ МЕСТА. Со почит, Тимот од Вашето училиште

Панел дискусија „Младите и менталното здравје“

Учениците од образовниот профил медицинска сестра, во текот на вчерашниот ден, учествуваа на панел дискусијата на тема „Младите и менталното здравје“ организирана од страна на Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија.

Првенеци на генерација

На вчерашното доделување на признанијата за првенеци на генерација од средните училишта на Град Скопје, од нашето училиште за првенец на генерација беа прогласени: МЕРСИДА ФЕЈЗУЛА (економски техничар. 4 год. ССО), добитник на неколку стипендии од различни факултети во државата. ЌЕФАЕТ ИЛЈАЗ (фризер, 3 год. ССО)Им честитаме на нашите ученици и им посакуваме многу успех […]

НОВ МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ЗА ПРОФИЛОТ КЕЛНЕР

Ресорт Маврово и нашето училиште потпишаа договор за соработка при реализација на практична настава и феријална пракса за учениците од образовниот профил келнер. Ресорт Маврово нуди широк спектар на хотелско-угостителски услуги, а за нашите ученици им нуди практични знаења и можности за професионален развој, платена пракса и бесплатен престој во нивните објекти надвор од Скопје. […]

Изберете го СУГС „Шаип Јусуф“ – Скопје

 Изберете го СУГС „Шаип Јусуф“ – Скопје Тука започнува твојот успех! Направете го вистинскиот избор! Изберете современи услови за настава, стручно образование и побарувани образовни профили.  Ве очекуваме! Прво пријавување на 14.06.2022 и 15.06.2022 година Второ пријавување 21.06 2022 и 22.06.2022 година

Генерација 2018/2019 – 2022 година

Почитувани и драги ученици – Генерација 2018/2019 – 2022 година, Денес Ви беше последен училишен ден, ден за кој секогаш ќе се сеќавате и ќе посакувате подолго да трае. Нека нашето училиште Ви биде отскочна даска за иден, личен, кариерен и професионален живот. Бидете успешни работници, студенти, професионалци, а пред се личности со морал и […]

ОТВОРЕН ДЕН ВО НАШЕТО УЧИЛИШТЕ!

Денес во училиштето се организира отворен ден за сите полуматуранти. Тие имаа можност да се запознаат со образовните профили, опременоста на кабинетите по образовните предмети, запознавање со нивните идни професори и нивните идни професии. Одлична дружба и убаво поминат ден! Благодарност до сите училишта кои беа дел од нашата активност и ни беа гости, а […]

Административно-канцелариско работење

Административно-канцелариско работење – 3 година. Профил: Бизнис -администратор.ИЗБОРНА ПОСТАПКА – СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ (симулација на избори и пресметување на мандати). Учениците формираа политички партии, изработија програми и реализираа предизборна кампања, а потоа следеше реализирање на изборите и понатамошното постапување се до доделување на мандати.ПРАКТИЧНОТО ЗНАЕЊЕ Е ПРЕД СЕ!ИЗБЕРЕТЕ ПРОФИЛ: БИЗНИС АДМИНИСТРАТОР(ЕКОНОМСКО-ПРАВНА И ТРГОВСКА СТРУКА […]