Bahtalo o maskarthemutno dive e Romengoro!
Ја имаме честа како училиште кое што претставува пример за развој и придонес кон развој на образованието, но и како училиште кое го носи името на еден од дејците на ромскиот идентитет и култура да упатиме честитка на овој ден. Со мотив и верба во она што го работиме и со желба за подобро утре преку образовани генерации, на сите ученици и вработени, како и на сите Роми им го честитаме празникот!
ЧЕСТИТ 8 МИ АПРИЛ – СВЕТСКИОТ ДЕН НА РОМИТЕ!