Прослава на патронен празник

На 30.01.2020 година, по повод смртта на г-дин Шаип Јусуф, директорот на училиштето м-р Доан Сулејманоски положи свежо цвеќе пред бистата на патронот на училиштето, одржа пригоден говор и реферат за животот и делото на Шаип Јусуф.. Пет години постоење и градење на успеси. Честит пратрон празник на сите вработени и ученици. Дел од атмосферата […]

Одбележување на патрониот празник

Од вторникот 28.01 до четврток 30.01.2020 година СУГС„Шаип Јусуф“- Скопје го прославува патрониот празник и 5 ГОДИНИ од неговото постоење. На 28.01. 2020 год. е одржан училишен спортски натпревар во пинг – понг. На 29.01.2020 год. Нашето училиште организира свечено отворање на натпреварите и опремените простории во училиштето (сала за состаноци, судница, лабараторија за физика […]

Родово, базирано и семејно насилство

На ден 16.12.2019 година, нашето училиште, СУГС „Шаип Јусуф“ успешно го реализира проектот на чело со директорот м-р Доан Сулејманоски, педагогот Емилија Петрушевска, професорот Марина Атанаскоска. Во овој проект се вклучија и дел од учениците кои несебично и посветено учествуваа во организирање на завршниот настан. Проектот се состои од три модули и една интро сесија, […]

Освоено прво и второ место на меѓународната изложба ,,Флора и фауна – извор на животот и убавината” 2019 година

Ученици од  СУГС ,,Шаип Јусуф“ со професорката по ликовна уметност Дијана Диниќ учествуваа на конкурс за 13-та меѓународна изложба на тема ,,Флора и фауна – извор на животот и убавината” на ден 27.11.2019 . Нашето училиште испрати  вкупно дваесет и шест цртежи за овој натпревар. Годинава нашето училиште освои две награди. Ученикот Сунај Исмаил освои […]

Меѓународна ликовна изложба ,,13-ти НОЕМВРИ”

Ученици од Сугс,,Шаип Јусуф” заедно со професорката по ликовно Дијана Диниќ учествуваа на 13та меѓународна ликовна изложба ,,13-ти НОЕМВРИ ”. Генерални покровител е град Скопје, а стручен организатор за овој настан е ДЕТСКИ ЛИКОВЕН ЦЕНТАР- Градското здружение на ликовните педагози – Скопје. За ова изложба на ученици имаа задача да цртаат по слободен избор. Темите, […]

Отворен час

Професорката Марина Атанаскоска, стоматолог, одржа отворен час со учениците од прва година медицински сестри на ден 13.12.2019 година, на тема „Здрава, оптимална и балансирана исхрана“ за подигнување на свеста кај учениците да се ихрануваат здраво.

Освоено трето место келнери

На 06.12.2019 год. Центарот за Стручно Образование организираше натпревар за „Лидер на Струка“ во СУГС „Лазар Танев“ – Скопје. Учество земаа претставници од сите угостителско-туристички училишта од Р.С. Македонија.  Ученикот Атин Неџиповиќ од III година келнери го претставуваше нашето училиште,  СУГС „Шаип Јусуф“ – Шуто Оризари, и го освои третото место под менторство на професорот […]

Манифестација Ноември месец на науката, 2019

На ден 30.11.2019 година сабота, нашето училиште учествубваше на натпреварот во изработка на експерименти на “Манифестација Ноември месец на науката, 2019.” Претставник на нашето училиште беше ученичката Магбера Алијевска од I-БА со експеримент ,,Како до чиста вода за пиење и наоѓање на страна на светот во природата” и ученикот Ашмет Агуш  III-ЕТ со експеримент ,,Приказ […]

Доопремување на нашата библиотеката

Ја доопремуваме нашата библиотека!Набавени се наставни-помагала за професори и ученици – стручна литература од областа на: правото, економомијата и медицината. А, исто така се доопремивме и со потребните наслови поврзани со наставната програма по предметот македонски јазик и литература.