НОВИ НАГРАДИ И УСПЕСИ НА 56. ДЕТСКИ РАЦИНОВИ

Најдобри како и секогаш! Освоено 1 место за најдобар оратор во категоријата средни училишта од државата. Оратор Сара Агуш од четврта година, профил: бизнис-администратор. Одличен пласман и настап на ораторот Сали Јакуп од прва година профил: бизнис-администратор. Ораторите говореа на традиционалните средби наменети за деца од државата, а посветени на поетот Коста Солев Рацин. Честитки […]

Нагледни средства и помагала за потребите на медицинските стручни предмети

ПРАКТИЧНО И СЛИКОВИТО ИЗУЧУВАЊЕ НА ПРИРОДНИТЕ НАУКИ Обезбедени нагледни средства, помагала и други материјали за потребите на медицинските стручни предмети. Визуаелизација скоро на сите тематски целини по предметот биологија. Обезбедени потребни нагледни средства и помагала со кои е збогатена нашата лабораторија по предметите физика и хемија. Условите за работата на наставниот кадар преку развивањето на […]

Градежните техничари на терен

Градежните техничари на терен… За оваа учебна година, обезбедена е неопходна и нова опрема, но и потребните материјали и помагала за учениците од овој образовен профил. Споделуваме фотографии од учењето преку работа од нашите градежници.

Опремен и доуреден кабинет за потребите на угостителската струка

ПРОДОЛЖУВАМЕ СО СПОДЕЛУВАЊЕ НА НАШИТЕ ОПРЕМЕНИ КАБИНЕТИ – ОВОЈ ПАТ ЗА ПРОФИЛОТ КЕЛНЕР Опремен и доуреден кабинет за потребите на угостителската струка – профил келнер. Набавени потребни материјали, помагала и средства за потребите на стручните предмети и практичната настава. Развивањето на средината за учење и условите за работа се неизбежен дел за успешност, иновативност и […]

Подновен и опремен фризерски салон во нашето училиште

СО ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА – СПОДЕЛУВАМЕ ДЕЛ ОД СЕРИЈАЛОТ НА НАШИТЕ НОВОСТИ… Комплетно уреден, подновен и опремен фризерски салон во нашето училиште. Набавени потребни материјали, помагала и средства за практичната настава на учениците од профилот фризер. Сега нашиот фризерскиот салон е одлично, урбано и пријатно место за разубавување, учење, дружба и лично усовршување. […]

Соларни панели за производство на електрична енерегија

Учениците од нашето училиште дел од Green Solution Hackathon 2023. Одличен пласман на тимот „Шаип Јусуф“ – Скопје, кој ја претставуваше идејата за соларни панели за производство на електрична енерегија, составен од учениците: Евин Илјаз , Сара Агуш, Миневер Беќир и Елизабета Јашар, под менторство на предметниот наставник Радмила Златевска. Хакатонот беше организиран од SEEU […]

Семинар за вработените и учениците во Охрид

Во периодот од 22 до 24 август оваа година, училиштето организира семинар за вработените и учениците во Охрид. Вработените имаа можност да се обучуваат на тема: „Лидерството и комуникацијата во функција на успешна реализација на воспитно-образовниот процес“, а учениците на тема: „Развивање на ученички иницијативи“. Ваквиот тип на активности се насочени кон подобрување, надоградба и […]

Генерација 2019-2023

Среќно испративме уште една генерација на матуранти, генерација 2019-2023 година, една од најуспешните генерации од постоењето на училиштето. Драги наши ученици, Вие сте слика на нашето училиште, на заедничкиот труд и посветеното внимание. Со среќа во Вашето понатамошно образование, кариера, работа и живот. Вратите од нашето училиште секогаш ќе бидат отворени, затоа што сите генерации […]

Градоначалничката на Град Скопје Г-ѓа Данела Арсовска додели признанија за првенците на генерација

Вчера Градоначалничката на Град Скопје Г-ѓа Данела Арсовска додели признанија за првенците на генерација од матурантите во оваа учебна година. По предлог на комисијата и наставничкиот совет, а по претходно спроведена постапка за првенци на генерацијата се избрани: -ЛЕОН АЛИ – Ученик од четврта година (медицинска сестра) од четиригодишно средно стручно образование -ФАТИМЕ КРАСНИЌ – […]

Посета во кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија Г-дин. Стево Пендаровски

Нашите ученици го посетија кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија Г-дин. Стево Пендаровски на 7.6.2023 год. Благодариме за можноста и за убавиот дочек