УШТЕ ЕДНА УСПЕШНА ПРИКАЗНА СПОДЕЛЕНА ОД ИСТАНБУЛ РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА!

ОДЛИЧНО ИСКУСТВО НИЗ СЛИКИ ОД ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ: „РАЗВИВАЊЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ВЕШТИНИ КАЈ УЧЕНИЦИТЕ ОД СРЕДНО СТРУЧНО ОБРАЗОВАНИЕ Нашето училиште во соработка со Универзитетот „Нишанташ“ во Истанбул (İstanbul Nişantaşı Üniversitesi), во рамки на Факлтетот за медицина и Факултетот за гастрономија и угостителство, како и со Развој на истражување на биомодел иновативни биолошки системи (Biomodel innovative biological […]

Промотивен штанд во East Gate Mall Skopje

Во текот на викендот (11 и 12 мај) учениците и наставниците од нашето училиште имаа промотивен штанд во East Gate Mall Skopje. Посетителите на East Gate Mall имаа можност да се запознаат со образовните профили кои ги нуди нашето училиште, а покрај тоа и да слушнат нешто плус за условите во кои работи и можностите […]

НОВИ УСПЕСИ ЗА НАШЕТО УЧИЛИШТЕ ОСТВАРЕНИ НА ОБРАЗОВНОТО РАНДЕВУ 2024 ГОДИНА!

На МАССУМ републичките натпревари, нашите ученици во конкуренција со средните стручни училишта од државата остварија одличен пласман. НАЈДОБАР ЈАВЕН ГОВОР – III МЕСТО Ученик: Валентино Шаќири. НАЈДОБРО ИНТЕРВЈУ ЗА РАБОТА – III МЕСТО Ученичка: Сара Агуш. НАЈДОБАР ПРОМОТИВЕН ШТАНД – III МЕСТО Ученици: Субија Далипи, Сали Јакуп, Ертан Бајрам, Мелита Исмаил, Леонтина Стојановска, Елмедина Реџеп, […]

Настан по повод Меѓународниот ден на девојките и жените во ИКТ

На ден 25.04.2024 година, ученички од четврта година од профилот: медицинска сестра, со професорката Милена Наумоска Мусовска присуствуваа на настан по повод Меѓународниот ден на девојките и жените во ИКТ, во рамки на програмата Сајбер патеки за жени, поддржана од USAID Македонија во просториите на Универзитетот за информатички науки Св. “Апостол Павле” Охрид. Ученичките имаа […]

Mладински решенија за планирање на зелениот јавен простор

Нашите ученици презентираа младински решенија за планирање на зелениот јавен простор. Учениците од профилот градежен техничар во рамки на проектот „Општината е мојот зелен дом“ – презентираа зелени младински урбанистички решенија, кои како свои предлози ги работеа периодов. Со овие иницијативи младите имаа можност да го испланираат просторот на својата општина по мерка на своите […]

Eднодневна екскурзија во Тетово

Дел од атмосферата од реализираната еднодневна екскурзија во Тетово. Во рамки на екскурзијата се посетија поголем број на објекти од културно-историски карактер и тоа: Лешок и Лешочкиот манастир, родното место на Кирил Пејчиновиќ, Шарена џамија Тетово и централното подрачје на градот Тетово. Учениците имаа можност да слушнат за значењето на овие објекти и личности кои […]

Саем на книгата 2024 година

Учениците од различни години и образовни профили, остварија посета на најголемиот книжевен настан, Саем на книгата 2024 година. Во текот на посетата учениците имаа можност да разгледаат, но и да се снабдат со литературни изданија претставени од над 60 домашни и странски издавачи. Оваа година Саемот се обидува да испише една нова страница во постоењето, […]

BAHTALO 8 TO APRIL SA E ROMENGE!

BAHTALO O MASKARTHEMUTNO DIVE E ROMENGORO! ЧЕСТИТ 8 МИ АПРИЛ, ЧЕСТИТ МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА РОМИТЕ! Почитувани, Ја користиме приликата на сите Роми да им го честитаме овој ден, денот на нашето постоење, идентитет, јазик и култура. Горди сме што нашето училиште го носи името на еден од основоположниците на Ромскиот идентитет и јазик, а особено […]

Светски ден на здравјето

По повод 7 април, Светскиот ден на здравјето, учениците од нашето училиште кои го изучуваат профилот медицинска сестра, заедно со нивните наставници беа дел од настанот „Фестивал на здравјето“ поддржан од страна на Град Скопје. На штандот учениците нудеа здравствени услуги: мерење на крвен притисок, мерење на шеќер во крвта, како и давање на совети […]