ЧЕНИЧКАТА ЗАЕДНИЦА на нашето училиште е пласирана во тесна конкуренцијата за избор на најдобрите ТРИ ученички заедници од средните училиште во нашата држава организирано од фондацијата Конрад Аденауер. Им посакуваме среќа на нашите ученици и претставници во натпреварувањето и докажувањето за најактивна и највклучена ученичка заедница во одлучувањето и функционирањето на училиштето. Исто така, благодарност и до ученичката Миа Мустафа за изработка и дизајн на логото на Ученичката заедница при нашето училиште.