Почитувани ученици, повелете Конкурс за упис во 2022 година.

Започнете со пополнување на вашата апликација за упис во средноНаправете го ова денес преку новата платформа за упис во средно училиште.

✅ Клик на линкот ➡️https://e-uslugi.mon.gov.mk

✅ Креирајте профил како студент со вашата платформа е-пошта www.schools.mk

✅ Пополнете ги сите потребни податоци и приложете ги потребните документи

✅ Притиснете АПЛИЦИРАЈТЕ

✅ Испечатете го доказот, кој потоа треба да го доставите во училиштето по ваш избор

📢 За прво пријавување на студенти во рок на конкурсот, Порталот ќе биде отворен од 10.06.2022 во 10.00 часот. Студентите ќе можат да ги достават своите апликации најдоцна до 15.06.2022 година, по што системот ќе биде затворен за онлајн пријавување од страна на студентите.

* Овој производ е составен според проектот „Дигитални услуги во секторот образование – фаза 2“, финансиран од Владата на Велика Британија, со поддршка на Британската амбасада во Скопје. Мислењата и ставовите искажани во оваа содржина не ги одразуваат мислењата и ставовите на британската Влада.

Упатство за упис од МОН Преземи тука

Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта во учебната 2022/2023 Преземи тука