3

На 30.01.2020 година, по повод смртта на г-дин Шаип Јусуф, директорот на училиштето м-р Доан Сулејманоски положи свежо цвеќе пред бистата на патронот на училиштето, одржа пригоден говор и реферат за животот и делото на Шаип Јусуф.. Пет години постоење и градење на успеси. Честит пратрон празник на сите вработени и ученици. Дел од атмосферата во нашето училиште овие три дена. Благодарност до сите вклучени ученици и професори, како и до сите гости што беа дел од нашите активности. Наскоро ќе биде достапен нашиот документарен филм и Свечената академија.