АЛЕКС ШАХИНИ ученик во нашето училиште денес ја освои ПРВАТА МЕЃУНАРОДНА НАГРАДА на Меѓународната детска ликовна изложба на тема: ФЛОРА И ФАУНА – Извор на животот и убавината, организирана во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање и Детскиот ликовен центар. 
Честитки до ученикот и до менторката-професорката по ликовна уметност Дијана Динич. 
Честитки и до другите ученици кои учествуваа на овој натпревар (Али Ш, Ајла Н, Љутви Б, Мевлиде К, Ѓулизар С, Сулбихана Х, Џенифер Е, Анџелина С, Сунај И, Сузана А, Рамајана Р.).