На 19.03.2022 се одржа општинскиот натпревар по англиски јазик организиран од ЕЛТАМ (Здружение на наставници по англиски јазик на Македонија) на кој учество зедоа голем број ученици од скопските средни училишта. УЧЕНИКОТ ВАЛЕНТИНО ШАЌИРИ ГО ОСВОИ ВТОРОТО МЕСТО со 82 бода од вкупно 100 и се пласира на регионалниот натпревар. Честитки за ученикот и менторот Милена Н. Мусовска, професор по англиски јазик.
Благодарници за учество ќе бидат доделени за учениците Мухамед Селим во категорија прва година и Алие Бајрам и Леон Али во категорија трета година.