ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

– Групен перформанс: Ромско знаме изведен од учениците и наставниците.

– Вечерен наста: Настап на училишниот оркестар и реализација на образовен квиз во повеќе научни подрачја.

– Доделување на награди за најдобар наставник.

– Доделување на наградени ученици по конкурсите за најдобра литературна и ликовна творба, награди за победници на квиз

НАСКОРО ќе биде објавено и видео од групниот перформанс и видео од реализацијата на свечената академија.

БЛАГОДАРНОСТ ДО СИТЕ УЧЕНИЦИ И КОЛЕГИ КОИ НЕСЕБИЧНО СЕ ВЛОЖИЈА ВО ОВОГОДИНЕШНАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК.

🛑Честитки за професорките: Лила Ставревска и Милена Н.Мусовска за признанијата за НАЈДОБАР НАСТАВНИК.

🛑Честитки за победниците во квизот:

1 МЕСТО – CRYSTAL BRAINS

-Али Амет

-Еманиела Бачка

-Ертан Бајрам

-Алмин Алили

-Сали Мемет

2 МЕСТО – OMEGA

-Леон Али

-Аднан Сали

-Сумеја Џеладин

-Мелиса Мамуд

-Сузана Асан

3 МЕСТО – АЈНШТАЈН ЕКИПА

-Себајдин Емин

-Евин Иљаз

-Ѓулѓеман Емин

-Ресмија Мемет

-Леонтина Стојановска

🛑Честитки до победниците на конкурсот за најдобра литературна творба есеј „Знаењето како најсилна одлика на новите генерации“

1 место – Евин Иљаз

2 место – Дениз Шефкет и Али Амет

3 место – Сумеја Џеладин и Ајлин Маскути

🛑Честитки до победниците на конкурсот за најдобра ликовна творба „Знаењето како најсилна одлика на новите генерации“

1 место- Фатима Исмаил

2 место- Неџмија Бахтијар и Леон Али

3 место – Миневер Бекир и Сејада Алилова

ЧЕСТИТКИ ДО СИТЕ НАГРАДЕНИ И УЧЕСНИЦИ НА СИТЕ ОРГАНИЗИРАНИ НАТПРЕВАРИ ВО УЧИЛИШТЕТО.