По повод одбележувањето на Меѓународниот ден на Ромите, директорот на училиштето се сретна со амбасадорот на Република Индија во Република Северна Македонија, со седиште во Софија Г-дин. Санџај Рана.
Исто така, во текот на вчерашниот ден, ученици претставници од нашето училиште во соработка со Средното училиште „Ѓорче Петров“ – Кавадарци и Библиотеката „Феткин“ – Кавадарци одржаа литературно читање и заедничко одбележување на празникот, преку заедничка дружба и интеркултурна размена.