ОГЛАСНА ТАБЛА

Корона пакет на солидарнста

Почитувани, проектот Корона пакет на солидарнста се видео материјали и банери за едукација на учениците, за правилно одржување на растојание и правилно одржување на секојдневната хигиена. Тие се поврзани со донацијата од Збратимениот град на Град Скопје – Нирнберг.

Отворен ден во СУГС „Шаип Јусуф“

Денес над 150 ученици го посетија нашето училиште и имаа можност да се запознаат со образовните профили што ги нуди училиштето. Тие имаа можност да се информираат на штандовите, да ги видат опремените кабинети, а потоа при средба со Директорот да постават прашања во врска со училиштето и уписите. Им упатуваме благодарност за честа што […]

НОВА ПАРАЛЕЛКА

ОВАА ГОДИНА СО НОВА ПАРАЛЕЛКА! Видете за што станува збор. – Можност за стипендирање при упис во одредени профили! – Можност за вработување! – Можност за многу повеќе практична настава во реалниот сектор! Училиште за ученици со различни интереси.Периодов ја започнуваме промотивната кампања за упис во нашето училиште. Ќе споделиме листа на институции, КАДЕ НАШИТЕ […]

МАССУМ – ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ

Ученик Леон Али освои второ место на државен натпревар МАССУМ во категоријата за најдобар – ПОСТЕР 2021 год.Во категоријата за најдобар постер на државниот натпревар МАССУМ, ученикот Леон Али, под менторство на проф. Дијана Диниќ и проф. Игор Крстевски, го освои второто место.На 23-ти и 24-ти април на Американски универзитет на Европа – ФОН се […]

Информирај се! Секој може да биде жртва на трговија со луѓе!

Кампањата „Информирај се! Секој може да биде жртва на трговија со луѓе!“ е во рамки на проектот „Сите заедно во спречување на трговијата со деца и девојки’, имплементиран од страна на РАЖМ „ЛУЛУДИ“ во соработка со локалните организации: Здружение на мултиетничко општество за човекови права-Штип, R.C.C DROM-Куманово, Roma Democratic Development Association Sonce – Тетово , […]

ЧЕСТИТ И ВЕКОВИТ – МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА РОМИТЕ 8 МИ АПРИЛ!

Втора година овој голем празник го одбележуваме во услови на пандемија, но сепак не треба да заборавиме дека денес се усвоени:- ИМЕТО РОМ/РОМКА- РОМСКОТО ЗНАМЕ И РОМСКАТА ХИМНАОгромна благодарност до тимот на ученици кои се потрудија да ни ја подготват честитката за овој ден.Amen sar siklana ponaodori da ka trudinamen te andara sukcesja ko kotor […]

РАБОТА ВО РЕАЛНИОТ СЕКТОР ОД ОБЛАСТА НА ПРАВОТО/ АРХИВИРАЊЕТО И КАНЦЕЛАРИСКОТО РАБОТЕЊЕ

РАБОТА ВО РЕАЛНИОТ СЕКТОР ОД ОБЛАСТА НА ПРАВОТО/ АРХИВИРАЊЕТО И КАНЦЕЛАРИСКОТО РАБОТЕЊЕ и за учениците од економско-правната струка, поточно од профилот БИЗНИС АДМИНИСТРАТОР. Дел од феријалната практика/практичната настава на нашите ученици. Благодарност до Македонско Здружение на Млади Правници МЗМП за нивната отвореност и несебичност. Стручноста и вештините на нашите ученици се наш приоритет!

Вештините и стручните знаења – приоритет на нашите ученици

Нашите ученици од профилот медицинска сестра на феријална практика и практична настава во Јавната здравствена установа Специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина “13 Ноември”- Скопје, Државната клиника за кардиологија и Јзу СБГА “Мајка Тереза” – Чаир. Благодарност до професорките по практична настава и стручни медицински предмети за нивната посветеност. Вештините и стручните знаења се […]

Информативна средба со матуранти

На 02. Фебруари 2021 год., директорот на училиштето М-р Доан Сулејманоски и педагогот Емилија Петрушевска реализираа информативна средба со матурантите.За предизвиците во поглед на полагањето на матура и нивната професионална ориентација. Секоја година се повеќе и повеќе ученици од нашето училиште се одлучуваат на чекор кон високото образование. Тоа е факт за мотивираност и континуирано […]