ОГЛАСНА ТАБЛА

Повик за бесплатни курсеви

ИНФО, ИНФО, ИНФО СУГС „Шаип Јусуф“- Скопје, во партнерство со Центар за едукација Генијалци – Скопје, а во склоп на Активноста на УСАИД во Македонија за млади кои активно создаваат можности, ги повикува сите млади лица на возраст од 15-29 години од Ромска националност да пријават учество на еден од бесплатните курсеви по англиски јазик, ИТ, […]

Импресии од отворениот ден на училиштето

Импресии од отворениот ден на училиштето реализиран на 06.06.2024 година. Ги отворивме вратите за сите заинтересирани основци од општината и пошироко, а воедно и им овозможивме креативни кабинетски презентации и директно запознавање со образовните профили и нивното значење. Во очекување на нова генерација, срдечен поздрав. Избери стручно, избери го Шаип Јусуф!

ИЗБЕРЕТЕ стручно, бидете дел од современо училиште

ИЗБЕРЕТЕ стручно, бидете дел од современо училиште и изучувајте тренд и современи струки. БИДЕТЕ дел од СУГС„Шаип Јусуф“- Скопје кој ви нуди: Економско правна и трговска струка Профил: Бизнис администратор Профил: Продавач (дуална паралелка) Здравствена струка Профил: Медицинска сестра Градежно – геодетска струка Профил: Градежен техничар Угостителско-туристичка струка Профил: Келнер Лични услуги: Профил: Фризер Потребни […]

УШТЕ ЕДНА УСПЕШНА ПРИКАЗНА СПОДЕЛЕНА ОД ИСТАНБУЛ РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА!

ОДЛИЧНО ИСКУСТВО НИЗ СЛИКИ ОД ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТОТ: „РАЗВИВАЊЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ВЕШТИНИ КАЈ УЧЕНИЦИТЕ ОД СРЕДНО СТРУЧНО ОБРАЗОВАНИЕ Нашето училиште во соработка со Универзитетот „Нишанташ“ во Истанбул (İstanbul Nişantaşı Üniversitesi), во рамки на Факлтетот за медицина и Факултетот за гастрономија и угостителство, како и со Развој на истражување на биомодел иновативни биолошки системи (Biomodel innovative biological […]

Промотивен штанд во East Gate Mall Skopje

Во текот на викендот (11 и 12 мај) учениците и наставниците од нашето училиште имаа промотивен штанд во East Gate Mall Skopje. Посетителите на East Gate Mall имаа можност да се запознаат со образовните профили кои ги нуди нашето училиште, а покрај тоа и да слушнат нешто плус за условите во кои работи и можностите […]

НОВИ УСПЕСИ ЗА НАШЕТО УЧИЛИШТЕ ОСТВАРЕНИ НА ОБРАЗОВНОТО РАНДЕВУ 2024 ГОДИНА!

На МАССУМ републичките натпревари, нашите ученици во конкуренција со средните стручни училишта од државата остварија одличен пласман. НАЈДОБАР ЈАВЕН ГОВОР – III МЕСТО Ученик: Валентино Шаќири. НАЈДОБРО ИНТЕРВЈУ ЗА РАБОТА – III МЕСТО Ученичка: Сара Агуш. НАЈДОБАР ПРОМОТИВЕН ШТАНД – III МЕСТО Ученици: Субија Далипи, Сали Јакуп, Ертан Бајрам, Мелита Исмаил, Леонтина Стојановска, Елмедина Реџеп, […]

Настан по повод Меѓународниот ден на девојките и жените во ИКТ

На ден 25.04.2024 година, ученички од четврта година од профилот: медицинска сестра, со професорката Милена Наумоска Мусовска присуствуваа на настан по повод Меѓународниот ден на девојките и жените во ИКТ, во рамки на програмата Сајбер патеки за жени, поддржана од USAID Македонија во просториите на Универзитетот за информатички науки Св. “Апостол Павле” Охрид. Ученичките имаа […]