На МАССУМ републичките натпревари, нашите ученици во конкуренција со средните стручни училишта од државата остварија одличен пласман.

НАЈДОБАР ЈАВЕН ГОВОР – III МЕСТО

Ученик: Валентино Шаќири.

НАЈДОБРО ИНТЕРВЈУ ЗА РАБОТА – III МЕСТО

Ученичка: Сара Агуш.

НАЈДОБАР ПРОМОТИВЕН ШТАНД – III МЕСТО

Ученици: Субија Далипи, Сали Јакуп, Ертан Бајрам, Мелита Исмаил, Леонтина Стојановска, Елмедина Реџеп, Ѓулѓеман Емин, Бајрам Мустафа, Сељатин Демир, Омер Зејнула.

На сите ученици им посакуваме уште многу успеси и многу, многу награди.

БЛАГОДАРНОСТ ДО МЕНТОРИТЕ НА СИТЕ ОВИЕ КАТЕГОРИИ: Ана Костадиновска, Доан Сулејманоски, Радмила Златевска, Ивона Јакимовска, Моника Митровски, Билјана Јовановска, Ангела Лазаревска, Горан Ѓеорѓиевски.