Градоначалничката Г-ѓа Данела Арсовска на 7.11.2022 год. прогласи 23 најдобри наставници и тоа од секое средно училиште по еден. Од нашето училиште предлог за најдобар наставник беше колегата Бобан Јовановски (наставник по историја), а денес официјално беше прогласен и награден. Честитки до сите просветни работници, а исто така и до нашиот колега.