На 20.03.2024 на теренот на ФК Кадино во општина Илинден се одиграа зонски натпревари во фудбал за средни училишта на град Скопје. Овој настан го организираше Федерација на училишен спорт на Република Северена Македонија. Одговорен наставник кој ја водеше фудбалската екипа е Александар Атанасовски. Натпреварот се играше во три групи, а победниците од секоја група играат за пласман на државно првенство. Нашето училиште утакмицата со СУГС ,,Георги Димитров’’ – Скопје ја доби, а втората утакмица со ДУФК ,,Методија Митевски Брицо’’ – Скопје ја изгуби.