Во конкуренција со околу 50 средни стручни училишта од државата нашите ученици остварија врвни достигнувања и тоа:

-ВТОРА НАГРАДА

Најдобар јавен говор

Ученик: Али Амет

-ВТОРА НАГРАДА

Најдобро интервју за работа

Ученик: Али Амет

-ТРЕТА НАГРАДА

Најдобра драмска претстава

Ученик: Леон Али (монолог)

-ПРВА НАГРАДА

Најдобра модна ревија

Ученици: Алие Бајрам, Леон Али (креатори), модели: Мелита Исмаил, Ермин Чакаловски, Марио Стефаноски, Јасин Сејди, Елина Сејфула.

-ТРЕТА НАГРАДА

Најдобар промотивен штанд

Ученици: Сумеја Џ., Адвија А., Сара А., Елма Џ., Аделина Д., Нехру М., Јашар А., Денис Ш., Семра Б., Маризел С., Лејла Ш., Азрета Х., Мелиса М.

Благодарност до менторите кои несебично се ангажираа со посветеност и подготовка на учениците: Бобан Јовановски, Доан Сулејманоски, Марија Трпеска, Аница Андревска, Милена Н.Мусовска, Мерсиха Мемеди, Ана Костадиновска, Хатија Ариф, Радмила Златевска, Василка Белчев, Билјана Јовановска, Ивона Јакимовска, Елмедина Шабановска и Ѓулије Шаин.

ЧЕСТИТКИ ЗА УСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ, НО ЧЕСТИТКИ И БЛАГОДАРНОСТ ЗА УЧЕНИЦИТЕ УЧЕСНИЦИ И КОЛЕГИ МЕНТОРИ ВО ДРУГИТЕ КАТЕГОРИИ НА НАТПРЕВАРУВАЊЕ.