НА 11.11.2022 УЧЕНИЦИТЕ ОД НАШЕТО УЧИЛИШТЕ СО ГОЛЕМ БРОЈ ОСВОЕНИ НАГРАДИ НА 55. ДЕТСКИ РАЦИНОВИ СРЕДБИ ОДРЖАНИ ВО ВЕЛЕС НА ТЕМА „РАЦИН – ПОЕТ НА ЉУБОВТА И БОЛКАТА“ Во конкуренција со средните училишта од нашата држава со задоволство ги објавуваме следните освоени места:- ВТОРА НАГРАДА НА НАТПРЕВАРОТ ПО ОРАТОРСТВОУченик: Али Амет- ТРЕТА НАГРАДА НА РЕЦИТАТОРСКИОТ НАТПРЕВАРУченик: Леон Али- ВТОРА НАГРАДА НА ЛИКОВЕН КОНКУРСУченик: Леон АлиБлагодарност и честитки до учениците! Честитки и благодарност до менторите: Марија Трпеска, Весна Александрова, Доан Сулејманоски и Ана Костадиновска.Огромна благодарност за одличната организација до Организацискиот одбор на средбите и општина Велес.