Во рамките на манифестацијата ”Денови на европско Скопје” организиран од Дирекција за култура и уметност, Град Скопје и Делегацијата од ЕУ во нашата земја – ученикот Јонатан Ислам го освои ПРВОТО МЕСТО на ниво на Град Скопје за најдобра фотографија на тема „Мостовите на Скопје“.- Исто така ученикот Леон Али го освои третотоместо (бронзен медал) на натпревар за најдобра ликовна творба на одржаните средношколски игри на ниво на Град Скопје.Честитки до учениците и до менторот, професорката по ликовна уметност Дијана Диниќ.